برند چیست؟ و مراحل ساخت برند یا برندینگ چگونه است؟

 

برندینگ چیزی بیش از ساخت یک نام یا لوگوی زیباست. برندینگ مسیری است که به واسطه آن مشتریان، محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می کنند. برندینگ تمایزی منحصر بفرد است که برای مشتریان، کارکنان و مدیران سازمان اهمیت زیادی دارد. برخورداری از یک برند قدرتمند سبب می شود هزینه های یک شرکت به واسطه جلوگیری از سرمایه گذاری های نامناسب و بی هدف به طور کاملا محسوسی کاهش پیدا کنند. سودآوری به سبب جذب مشتریانی وفادار به طرز چشم گیری افزایش پیدا کند و از همه مهمتر برند یک شرکت تبدیل به دارایی نا مشهودی برای شرکت می شود که ارزش آن می تواند بیش از مجموع ارزش تمامی دارایی های فیزیکی آن شرکت باشد

 

برند چیست

 

بیشتر افراد و حتی صاحبان مشاغل ، کلمه برند را مترادف با آرم، لوگو ، نام ، رنگ و مواردی از این دست  می‌دانند. اما همه این‌ها جزئی از یک برند است و تعریف یک برند فراتر از هر یک از آنها است. در واقع یک برند مجموعه ای از تمام تجربیات مشتریان درمورد محصولات یا خدمات شما است. این تجربیات از تعامل با خدمات و محصولات تجاری شما ناشی می شود. یک برند خوب نحوه عملکرد شغل شما و اعتبار آن را تعریف می کند، در عین حال اعتماد به نفس مورد نیاز مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه را به شما می دهد . برای آنکه بتوانید یک برند قدرتمند را خلق کنید باید مراحلی مختلفی را طی کنید و کارهای زیادی انجام دهید. تقریبا می‌تواند گفت برای بوجود آوردن برند شما باید 6 مرحله را انجام دهید. قبل از توضیح آن که این 6 مرحله چیست، بهتر برخی مفاهیم کلیدی را در برندینگ بشناسید.

هویت برند

هویت برند هویت مؤلفه های کسب وکار شما است که مشتریان آینده بالقوه و مشتریان فعلی می بینند در طراحی هویت برند ، اجزای مختلف درگیر هستند و منابع مختلف به مؤلفه های مختلف اشاره می کنند. به طور خلاصه ، مهمترین عوامل دخیل در شکل گیری هویت برندها عبارتند از:

  • ارزش های برند
  • شخصیت
  • خودپنداره برند
  • ارتباطات برند
  • هویت بصری
  • فرهنگ

در فرآیند  توسعه هویت برند ، مؤلفه های مختلف یک کسب وکار یکپارچه شده و در یک سیستم خاص تعریف و اجرا می شود. بعد از طراحی هویت برند شما ، کلیه اجزای برند باید از قوانین و چارچوب‌های آن پیروی  کند به مشتری یک تجربه سازگار و یکپارچه برساند.

 

هویت بصری برند

هویت بصری برند تمام آن چیزی است که از یک  برند نمایان است و بیشتر به معنای جنبه های بیرونی و ملموس یک برند است که در موضوع مهمی تحت عنوان طراحی هویت بصری برند ارائه می‌شود. لوگو، رنگ، کاتالوگ، پکیج، استند، ویدئو و هر ابزار ارتباطی و بازاریابی را می‌توان جزوی از هویت بصری برند تلقی کرد. هویت بصری راهی است که یک برند خود را به مردم و مشتریان عرضه می کند.

هویت کلامی برند

استراتژی برند

هر اقدامی که شما در رابطه با تجربه و ارتباطات برند انجام می‌دهید بر کیفیت ادراک و تصویر ذهنی مخاطبان شما از برند تأثیر می گذارند. به عنوان مثال، طراحی وب سایت خوب، داشتن رنگ برند مناسب، تدوین برنامه بازاریابی و مشارکت با شرکای تجاری حرفه ای برای تامین مواد اولیه مرغوب، بالا بردن کیفیت محصولات و … همه مواردی است که باعث تقویت برند شما می شود. به جای اینکه این موارد را به صورت اتفاقی تعیین شود، باید اقداماتی انجام شود که در راستای تقویت برند باشد. بعبارت دیگر ما به  چهارچوب کارهایی که در راستای تقویت و جایگاه یابی برند با توجه عوامل داخلی و بازار انجام شود استراتژی برند می‌گوییم.

چرا به استراتژی برند احتیاج دارید؟

استراتژی برند به معنای چگونگی توسعه و نمایش برند شما برای مخاطبین برند است و نشان دهنده برنامه ای است که برای آن دارید. شرکت‌های موفق بصورت بسیار جدی و هدف به دنبال ایجاد و دنبال کردن یک ماموریت برند هستند، که همراه با ارزش‌های قابل ارائه جذاب برای مخاطبان برند یک تصویر مطلوب از برند را می‌سازد. آمارها نشان دهنده آن است که 87 درصد از مردم بخاطر اینکه اعتبار یک برند محصولات آن برند را خرید می‌کنند. بنابراین می‌توان گفت وجود استراتژی برند مدون و قدرتمند در سازمان تا چه حدی می‌تواند باعث افزایش فروش و سودآوری آن شود.

 

مرحله 1 –  تحقیقات و دانستن وضعیت فعلی

اگر یک کسب و کار جدید را راه اندازی کرده اید و هنوز هویت برند را خلق نکرده‌اید، فرآیند شناخت و تحقیقات بیشتر بر روی بازار و مشتریان بالقوه  شکل خواهد گرفت. در این شرایط، چون هنوز کسی با کسب وکار و برند شما آشنا نیست. بنابراین ، چیزی برای کشف در مورد وضعیت قبلی برند وجود ندارد و مهمترین مساله نگرش دست‌اندرکاران برند به آن برند است. شما می توانید با توجه به ارزیابی‌هایی که از پتانسیل‌های خودتان و تحلیل شرایط بازار دارید، به مرحله بعدی، که مرحله تعریف هویت بروید. اما اگر بخواهید، هویت برند را برای یک  کسب و کار موجود طراحی کنید، باید وضعیت فعلی کسب وکار خود و نگرش و تصویر ذهنی مشتریان از برندتان را باید، بدانید. قبل از تغییر هویت موجود برند یا طراحی یک شخصیت جدید برای برند، باید هویت موجود خود را با دقت ارزیابی کنید. شما باید تمام عوامل مهم در وضعیت فعلی برند را ارزیابی کنید. این ارزیابی شامل بررسی مشتریان بالقوه و بالفعل، شرایط بازار، اهداف و مأموریتها و وضعیت فعلی برند خواهد بود.

مرحله 2 – هویت برند جدید را تعریف کنید.

در این مرحله ، شما باید با استفاده از اطلاعات مرحله قبل ، هویت برند را  توسعه  یا تغییر دهید و یا هویت جدیدی را برای برند خود در نظر بگیرید.

ارزش‌های بنیادی (اصلی) برند تعریف کنید

هویت اصلی برند شما با

  • چشم انداز و فلسفه وجود (دلیل راه اندازی کسب و کار و وجود برند)
  • اقدامات (کارهایی که انجام می دهید)
  • ارزش های تجاری (اعتقادات و ارزش هایی که به آن اعتقاد دارید)

تعیین می شود.

مرحله 3 – جایگاه یا موقعیت برند خود را در بازار مشخص کنید.

موقعیت یابی برند شما نشان می دهد که برند شما از نظر قیمت و کیفیت در بازار چه جایگاهی دارد و تفاوت های آن با رقبای آن در چیست. غالباً جایگاه برند را می توان در یک جمله یا یک بیانیه خلاصه کرد. این بیانیه توصیف می‌کند که کسب و کار  شما چه مقدار و چگونه با رقبا متفاوت است و در چه محدوده ای از کیفیت و قیمت قصد رقابت دارد.

مرحله 4- تعهد یا وعده برند خود را مشخص کنید.

هر برندی برای آنکه بتواند جایگاه مناسب را در بازار پیدا کند، باید یک ارزش پیشنهادی اصلی یا تعهد برند خود را به مشتریان برساند. برای کسب آگاهی بیشتر در مورد تعهد برند کلیک کنید.

مرحله 5- هویت بصری و کلامی خود را خلق کنید.

هنگامی که هویت برند، موقعیت آن و تعهد برند را بدانید، می توانید هویت  بصری برند مثل لوگو، رنگ، کاراکتر برند، هویت کلامی  مثل نام و  پیام برند و سایر مولفه‌های ملموس برند را خلق کنید.

مرحله 6 – پیاده سازی و اجرا

پس از اتمام مراحل کشف وضعیت فعلی، شناسایی و تدوین هویت جدید برند و خلق هویت بصری و کلامی آن، باید کلیه کارهایی که می‌بایست درباره پیاده سازی هویت برند جدید را تدوین کنید. یا همانطور که در بالا اشاره شده است استراتژی برند را توسعه دهید. سپس این چارچوب‌های اجرایی در قالب برنامه‌های عملیاتی به اجرا درآورید.

برای مشاوره برندینگ و آگاهی از خدمات برندینگ آریستو با ما تماس بگیرید.

 

Call Now ButtonCall / Whatsapp